Ga naar de inhoud

De perfecte babyfoto's - kostbare herinneringen aan de eerste tijd samen 


De eerste weken met je baby zijn heel bijzonder. Met de perfecte babyfoto's kunt u deze emotionele herinneringen en de ontwikkeling van uw kind voor altijd vastleggen. Want de eerste weken vliegen meestal voorbij en baby's ontwikkelen zich zo snel en veroveren de wereld. Om deze ontwikkeling vast te leggen tussen alle gevoelens van geluk en stress, bereiden we je perfect voor op je eerste babyshoot bij ons. We geven je waardevolle tips voor de voorbereiding, laten je ideeën zien voor de fotoshoot en beantwoorden de meest voorkomende vraag over het ideale tijdstip voor perfecte babyfoto's.

Het perfecte moment voor babyfoto's

Wanneer het juiste moment is voor een babyfotoshoot hangt helemaal af van jou en je ideeën en wensen. Als je besluit tot babyfoto's in de eerste 10 dagen na de geboorte, is de baby slaperig en kan hij nergens door gestoord worden. Pluizige dekens, kussens en slaaphoudingen zijn ideaal voor babyfoto's. Als u liever actievere babyfoto's maakt, raden wij u aan de foto's ongeveer 4-6 maanden na de geboorte te maken. Uw baby is dan wakkerder en zich meer bewust van zijn omgeving. De meeste baby's kunnen hun hoofdje zelf vasthouden. Hier heb je dus de keuze tussen een newborn- en een babyfotoshoot.
 Als u iets langer wacht, kunnen de baby's meestal rechtop zitten en is het imiteren van gebaren en activiteiten voor hen bijzonder leuk. Je kunt dus ook de ontwikkeling van je baby vastleggen met babyfoto's.

De voorbereiding voor de eerste babyfoto

De beste truc voor babyfoto's is kalmte en ontspannen ouders. Daarom is de voorbereiding voor de eerste shoot belangrijk. Om ervoor te zorgen dat je baby zich op zijn gemak voelt, moet het tijdstip van de shoot gebaseerd zijn op het natuurlijke slaapritme van je baby. Als het lukt, voed je je baby van tevoren, zodat je kleine blij is tijdens de shoot. Als je baby honger krijgt tijdens de shoot, kun je natuurlijk borstvoeding geven of je baby voeden om zijn of haar energie aan te vullen.
Voor bijzonder mooie babyfoto's kies je best een comfortabele outfit voor je baby zonder grote prints en patronen. Bovendien is het raadzaam om reservekleding te hebben voor het geval zich een ongelukje voordoet. Coördineer uw outfits en gebruik gedempte kleuren. Zo ligt de nadruk op jou en je baby. Daarnaast kunt u persoonlijke spullen meenemen, zoals knuffels, fopspenen of dekens. Deze brengen zeker een glimlach op het gezicht van uw baby.
We geven je baby voldoende tijd om de nieuwe omgeving te verkennen en er zo goed mogelijk aan te wennen. Zo'n fotoshoot is ook voor jou spannend en stressvol. Je wilt immers dat alles soepel verloopt tijdens de fotoshoot. Maak je geen zorgen - onze fotografen zijn speciaal opgeleid om jou en je baby in de schijnwerpers te zetten en de stemming te verlichten, zodat ook jij helemaal ontspannen kunt zijn. De mooiste baby- en familiefoto's ontstaan immers wanneer iedereen zich op zijn gemak voelt.

Ideeën voor de perfecte babyfoto's

Onze fotografen bij PicturePeople Baby Studios zijn gespecialiseerd in newborn shoots en babyfotografie. Daar hebben we een liefdevolle plek voor jou en de perfecte babyshoot gecreëerd. Natuurlijk bieden we ook baby fotoshoots aan in onze PicturePeople fotostudio's, die speciaal geschikt zijn voor een familie fotoshoot met baby. Je bent ook welkom om kleine rekwisieten mee te nemen, zoals mandjes of zijden sjaals.
De resulterende foto's zijn perfect om aan familie en vrienden te geven en jullie geluk te delen. Ons PicturePeople team zal de mooiste momenten voor u vastleggen en ervoor zorgen dat u na verloop van tijd nog steeds met een glimlach naar uw foto's kijkt. We kijken ernaar uit om u en uw baby binnenkort te ontmoeten en uw mooiste momenten vast te leggen, samen met uw ideeën en visies.
Wist je al dat we in Bochum en Keulen speciale PicturePeople babyfotostudio's hebben waar alleen baby's worden gefotografeerd? De PicturePeople babyfotostudio's zijn volledig afgestemd op de behoeften van uw kleine schatten en met liefde ingericht, zodat de kleintjes zich ook tijdens hun grote optreden op hun gemak en veilig voelen.