Help & FAQ


Wij beantwoorden je vragen

Heb je een vraag over onze fotoshoot? Hier beantwoorden we de meest gestelde vragen over PicturePeople. Als je hier geen passend antwoord op je vraag vindt, kan je ons een privéberichtje sturen via ons contactformulier.

Een fotoshoot is nieuw voor mij, waar moet ik op letten?

Geen zorgen! Je fotoshoot wordt een succes als je heel ontspannen en los bent en je je natuurlijke kant toont. De volgende tips helpen je om je voor te bereiden op je shoot:
 

  • Denk voor je shoot na wat je van je foto‘s verwacht en vertel je wensen aan de fotograaf of fotografe. Zo garanderen we je fantastische foto‘s helemaal naar je zin
  • Bij onze beautyshoot, naaktshoot en shoot van je zwangere buik is een professionele make-up in de prijs inbegrepen. Kom daarom het liefst zonder make-up naar je afspraak
  • Je haren en nagels kan je best op voorhand thuis stylen. Kleinere correcties kan je voor de shoot rechtzetten in onze styling lounge
  • SStel voor je fotoshoot je favoriete outfits al samen. Tijdens de shoot kan je in onze kleedkamers comfortabel van outfit wisselen
  • Accessoires, zoals bijvoorbeeld ringen, kettingen en sjaals werken je individuele look af
  • Voor een goede sfeer tijdens de shoot zorgen niet alleen onze fotografen, maar ook de Prosecco van PicturePeople waarmee we jou in de studio verwelkomen

Wat moet ik meebrengen naar de fotoshoot?

Om je shoot geheel naar eigen wens te laten verlopen uiteindelijk schitterende foto‘s te hebben, vragen we je om je favoriete outfits en accessoires mee te nemen naar de studio. Je kan je in de studio omkleden en ook tijdens de shoot van outfit wisselen. Je haren en nagels style je het best reeds thuis; kleinere correcties kunnen in de studio worden gemaakt.

Mag iemand mij begeleiden?

Je mag zeker een persoon naar je shoot meebrengen die je begeleidt. Let erop dat onze studio‘s soms zeer klein zijn en niet de capaciteit hebben om je hele familie of je hele vriendenkring mee te nemen. Als je nog geen 18 jaar oud bent, zouden we je willen vragen om een ouder mee te nemen naar de afspraak. Al onze shoots hebben een vastgelegd maximum aantal deelnemers (zie shoots); als er naast jezelf nog een of meerdere personen mee op de foto moeten, vragen we daar geen toeslag voor.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Afspraken maak je het het best onmiddellijk met je studio naar wens. De contactgegevens vind je hier op de website onder het puntje „Studio‘s“. Het is ook mogelijk om online een afspraak met de studio aan te vragen, hiervoor gebruik je gewoon de knop ‚Afspraak maken‘ aan de kant van de betreffende shoot. Je kan ook steeds zonder afspraak in een van onze studio‘s langskomen; om zeker te zijn en wachttijden te vermijden, adviseren we je wel om op voorhand een afspraak te maken.

In welk formaat ontvang ik mijn foto's?

We drukken je foto‘s af in het formaat 15x20 cm. Zo hoef je je droomfoto‘s met een mooie afmeting alleen nog maar een lijst te doen en op te hangen. Pas- en sollicitatiefoto‘s krijg je naargelang de aanbieding in iets kleinere formaten om overeen te komen met de algemene standaards. 

Je kan ook alle foto‘s als digitale versie op CD kopen, deze branden we onmiddellijk na de shoot in de studio.

Hoe lang moet ik op mijn foto's wachten?

Slechts enkele seconden. We drukken je favoriete foto‘s meteen in de studio voor je af zodat je de resultaten van je shoot gelijk in handen hebt. Enkel voor posters op groot formaat, linnen doeken en geschenkartikelen hebben we wat meer tijd nodig.

Welke bijkomende diensten kan ik bijboeken?

Als er geen professionele make-up in de fotoshoot inbegrepen is, kan je deze bijboeken. Deze leuke optie zorgt ervoor dat je er op je foto‘s heel mooi uitziet, je zal verbaasd staan van de resultaten. De make-up duurt ca. 15 minuten en kost € 15 per persoon. Er wordt uitsluitend geschminkt met hoogwaardige producten van de firma MAC Cosmetics.

Bovendien bieden we leuke fotolijstjes in verschillende maten en vormen aan. zo krijgen je foto‘s onmiddellijk de perfecte plaats in je woonkamer.

Je wil je droomfoto‘s op leuke geschenkartikelen hebben of als grote poster? Geen probleem, we geven je graag uitgebreid advies en bestellen de gewenste producten voor je.en Geschenkartikeln oder als großes Poster haben? Kein Problem, wir beraten dich ausführlich und bestellen dir gerne die gewünschten Produkte.

Vanaf welke leeftijd mag ik een fotoshoot doen?

We hebben geen minimum leeftijd voor onze shoots. Zelfs de allerkleinsten mogen tijdens de baby-shoot voor de camera poseren. Als je nog geen 18 jaar oud bent, zouden we je wel willen vragen om een ouder mee te nemen naar de afspraak. Bovendien kunnen we onze erotische shoots enkele aanbieden voor meerderjarige klanten.

Wat is fotobewerking /retouche?

Het retoucheren is een optionele, professionele nabewerking van de foto‘s aan de hand van een software. Zo kunnen kleine oneffenheden of schaduwen op de foto‘s heel gemakkelijk onzichtbaar worden gemaakt. Door het retoucheren worden je foto‘s nog mooier en perfecter. Kleinere fotobewerkingen maken we onmiddellijk na je shoot zodat je je foto‘s na enkele minuten kan meenemen. Voor grotere retouche-werken hebben we wat meer tijd nodig. In principe is in onze prijzen geen retouche inbegrepen, je kan deze, indien nodig, bijboeken.

Kan ik mijn cadeaubonnen of giftcards in alle fotostudio's inwisselen?

De PicturePeople tegoedbonnen kan je natuurlijk in al onze studio‘s inwisselen. We adviseren je om tijdig een afspraak te maken zodat je shoot ook op je gewenste datum kan plaatsvinden.

Kan ik mijn foto's achteraf nabestellen?

Foto‘s worden bij ons in principe niet opgeslagen, daardoor kan je je foto‘s helaas ook niet nabestellen. Best selecteer je onmiddellijk na je shoot de foto‘s, die je echt goed bevallen en neem deze onmiddellijk mee.

Is er een mogelijkheid om de foto's op te slaan?

We bieden de mogelijkheid aan om je foto‘s na de shoot 6 maanden op te slaan zodat je tijdens deze periode nog foto‘s kan nabestellen. Deze service kost eenmalig € 39.

Hoelang op voorhand moet ik mijn afspraak annuleren?

Als je je afspraak omwille van een belangrijke reden niet kan halen, vragen we je om deze tijdig te annuleren; ten laatste twee dagen voor je shoot. Je kan onze studio‘s steeds via mail of telefonisch bereiken. De contactgegevens vind je hier op de website onder 'Studio‘s'.

Kan ik ook enkel de Digitale foto's krijgen zonder de afdrukken?

In principe kan je elke foto als digitale versie op CD krijgen, een bestand kost €20. De prijzen van onze voordeelpakketten staan voor de fotobestanden, die het betreffende pakket bevat(10 Digitale foto's = €99 ten opzichte van losse 10x€20 = €200). De afdrukken komen er als het ware als geschenk bovenop. Bovendien wordt het bedrag van het pakket niet goedkoper als we de afdrukken weglaten. We drukken de foto‘s af in een leuk formaat en met excellente kwaliteit, het zou echt zonde zijn dit te missen.

Is het goedkoper als ik een eigen USB stick meeneem?

De digitale versies van je foto‘s krijg je van ons altijd gebrand op CD. Helaas kunnen we zelf meegebrachte USB sticks of CD‘s/DVD‘s niet gebruiken.

Is 'Pepe de Kikker' knuffel ook te koop?

Pepe, onze kikker, kan je bij ons in de studio‘s kopen. Hij kost € 39.

Kan ik bij de Sollicitatie foto's ook enkel de digitale foto's krijgen?

In principe zijn in onze sollicitatie-shoot altijd alleen de afdrukken van de foto inbegrepen. Als je bijkomend ook een digitale sollicitatiefoto nodig hebt, branden we deze voor jou op CD. Een fotobestand kost € 15. Aanvullend bevatten onze sollicitatie-voordeelpakketten ook steeds verschillende fotobestanden, misschien vind je hier een passende aanbieding voor je..

Moet ik de foto's kopen als ze me niet bevallen?

PicturePeople heeft een tevredenheidsgarantie. Bevallen de foto‘s na de shoot je niet, dan moet je natuurlijk ook niets betalen. We maken ook graag nieuwe foto‘s van je, die meer in jouw smaak vallen.

Zijn de fotostudio's ook te bereiken voor mindervaliden?Zijn bv. foto's in een rolstoel mogelijk?

Al onze studio‘s zijn toegankelijk voor mindervaliden en ook met de rolstoel te bereiken.

Moet ik een afspraak maken?

Bij PicturePeople maken we leuke foto‘s van je met en zonder afspraak. Om wachttijden te vermijden, adviseren we je om toch vroegtijdig een afspraak in je studio naar wens te maken. Als je toch eens snel een foto nodig zou hebben (bv. een pas- of sollicitatiefoto), bel dan best vooraf eens onze studio op en vraag de fotograaf wanneer dit het best past.

Kan ik met mijn foto's achteraf alles doen wat ik wil of zijn er beperkingen op het gebruik ervan?

Durch den Kauf der Bilder erhältst du von uns die kompletten Nutzungsrechte an deinen Fotos. Somit kannst du sie in jeglicher Form weiterverwenden ohne Angst zu haben unsere Urheberrechte zu verletzen.

Kan ik ook met Pin of met Creditcard betalen?

In alle fotostudio's kan je pinnen. Het betalen met Creditcard is echter niet mogelijk.

Giftcards & Cadeaubonnen

Via ons giftcatd-systeem kan je je giftcard rechtstreeks online bestellen. De belangrijkste vragen omtrent ons systeem beantwoorden we hier. Als er nog vragen zijn, kan je ons bellen of een mailtje sturen..

Waar kan ik een giftcard kopen?

In elke PicturePeople fotostudio of op https://giftcard.picturepeople.nl. Op onze website kan je kiezen tussen een tastbare giftcard of een kaart om thuis zelf ate printen.

Waar kan ik mijn giftcard inwisselen?

Je kan je Giftcard in je PicturePeople fotostudio inwisselen.

Met welk bedrag kan ik de PicturePeople Giftcard opladen?

Je kaart kan naar voorkeur met bedragen tussen € 1,00 en € 999,00 worden opgeladen.

Ik weet niet welk bedrag ik op de giftcard moet zetten.

Je hoeft niet noodzakelijk een waarde op de kaart boeken, maar je kan ook gewoon een fotoshoot in combinatie met een van onze voordeelpakketten op de kaart boeken.

Wat gebeurt er als ik de giftcard verlies?

Je Giftcard is overdraagbaar. In geval van diefstal, beschadiging of verlies, kan PicturePeople je kaart helaas niet vervangen of blokkeren. Giftcards zijn net als cash geld en moeten zo worden behandeld..

Mijn giftcard is beschadigd. Kan de kaart nog worden gebruikt?

Zolang het nummer van je giftcard op de achterkant leesbaar is, kan je je kaart inwisselen.

Is het aantal giftcards wat je kan kopen beperkt?

Nee, je kan zoveel kaarten kopen als je wilt.

Kan ik het positief saldo op de giftcard laten uitbetalen?

Nee, het positief saldo op je geschenkkaart kan niet worden uitbetaald.

Kan ik mijn giftcard opladen?

Nee, je geschenkkaart kan je helaas niet opnieuw opladen. We stellen je wel graag een geschenkkaart voor met een nieuw positief saldo.

 

Moet ik mijn lege giftcard bewaren?

Nee, je lege kaart moet je niet bijhouden..

Kan ik mijn giftcard met een welkomsttekst personaliseren?

Ja, je kan zowel de geschenkkaart, als de geschenkkaart om zelf af te drukken met je naam, de naam van de ontvanger en een welkomsttekst (max. 120 tekens) personaliseren.

Kan ik de giftcard retourneren?

De kaart kan enkel worden teruggegeven als ze die nog niet werd ingewisseld gebruik en als de periode van teruggave van 14 dagen vanaf de aankoop van de giftcard nog niet afgelopen is. Een tastbare giftcard moet je niet teruggeven. In dit geval wordt het positief saldo van je kaart gewist en je kan de kaart vernietigen.

Ik heb mijn cadeaubon na 5 werkdagen nog niet ontvangen

Stuur een kopie van je bestelbevestiging naar info(at)picturepeople.de. We controleren je bestelling onmiddellijk en informeren je over de huidige status.

Loyaliteit-Bonus programma

De PicturePeople-Card is onze klantenkaart voor onze loyaalste klanten zoals jij. Hoe meer fotoshoots je bij ons doet, hoe meer punten je verzameld en des te meer je kan profiteren van de mooiste voordelen. Mocht je vragen hebben over het loyaliteitsprogramma en die worden hieronder niet beantwoord dan kan je ons altijd een email sturen..

Vervallen mijn verzamelde punten?

De verzamelde punten vervallen elke 1ste januari. Je niveau Silver, Gold or Black behoud je nog tot het einde van het volgende jaar.

Waarom moet ik voor het loyaliteitsprogramma persoonlijke gegevens opgeven?

Alleen op deze manier kunnen wij je persoonlijke aanbiedingen en cadeaus geven voor bijvoorbeeld je verjaardag of bijv. een afspraakbevestiging. Je gegevens zullen NIET aan derden worden verstrekt. Mocht je geen trek meer hebben in onze berichten dan kun je jezelf eenvoudig afmelden, doormiddel van de link (helemaal onderaan) in een van onze e-mails.

Hoe verzamel ik punten?

Punten verzamel je bij elke fotoshoot (€1 = 1 punt). 
Gift cards kunnen we in het loyaliteitsprogramma helaas niet terugnemen of vergoeden.